Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Timmernabbens IF Seniorlag Herrar

17 mars 2018
10:00

Timmernabbens IF

Referat: Fliseryds IF - Timmernabbens IF

Gårdagens match mot Fliseryd slutade med en klar 6-1 seger. Återigen en första halvlek som är "sådär", följt av en klart godkänd andra halvlek gjorde att det blev en ganska lugn resa mot 3 poäng till slut.
Truppen idag bestod av 5 spelare (mig själv inräknad) som gjorde sin första match för säsongen. För Tim Johansson var det premiär i den gul/svarta TIF tröjan(vi hoppas på fler framträdanden där), Pontus Axelsson har varit med inomhus och visat upp sig i gul/svart tidigare men i går var det debut på full plan och för Lasse Norell, född 03, var det första matchen någonsin i A-laget. Alla 3 gjorde klart godkända insatser och hamnade även i målprotokollet.
I och med att det var en hel del spelare borta jämfört med de senaste matcherna var det flera spelare som fick agera på nya positioner. Första 20 är inte bra från vår sida. Vi slarvar i passningsspelet, håller i boll lite för länge, det går lite för sakta innan beslut tas och vi gör det ganska svårt för oss själva. Tycker ändå att vi har god koll på Fliseryd när de kommer till anfall. Vi skapar en del utan att komma till de riktigt heta lägena. Efter dryga 20 min tar Fliseryd ledningen. De lyfter över vår backlijen och kommer loss på vår hö-kant, in i straffområdet och avslut i bortre och tyvärr 0-1. Det var inte alls som vi hade tänkt oss men det blev en väckarklocka för oss. Sista 20 lyfter vi oss rejält. 5 min efter deras ledningsmål kvitterar vi. Filip får ett uppspel centralt vid mittplan, vänder upp och sätter fart framåt. Pontus tar en löpning på djupet, finfint pass, friläge och 1-1. Härlig omställning och behärskat avslut! 2-1 kommer två minuter senare. Säsongdebuterande Martin Arrhenius har boll på offensiv halva. Lägger ut den till NIck på vänsterkanten, startar löpning in i straffområdet, inspelet kommer från Nick och Martin styr in 2-1 målet i målvaktens bortre hörn. Skönt och vi har vänt matchen. 2-1 står sig i halvtid och inför andra gör vi en organisationsförändring som varit bestämt på förhand.
Andra halvlek är vår från början till slut. Micke har återigen en mycket lugn halvlek och behöver inte göra något ingripande över huvudtaget. Ett och annat hemåtpass blev det , inte mycket mer. 3-1 kommer efter ett par minuter av andra. Vi kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg som Fliseryd får bort, utanför straffområdet står dock Tim som drar till på halvvolley och den sitter fint vid målvaktens högra stolpe. I 52 minuten ökar vi på till 4-1. Fint anfall på högerkanten där Melker vinner sin duell mot backen. Löper sig fri och in i straffområdet, istället för att avsluta själv blir det ett sidledspass som Filip enkelt petar in i mer eller mindre tomt mål. Häligt anfall från början till slut.
Runt minut 60 får vi en frispark på vänsterkanten, lång ut mot sidlinjen ett gäng meter ovanför straffområdet. Anton stegar dit och måttar ett hårt högt inlägg som ser ut att gå för högt och långt. Men Anton har ju ett internationellt gångbart tillslag som gör att bollen får ett härligt dyk och seglar in över målvaktens händer i bortre burgaveln och vi har 5-1. Matchen är klar sedan länge och vi fortsätter skapa chanser. Lasse Norell kände på A-lagsfotboll sista 10 min av första halvlek. När det är en kvart kvar kommer han igen. Redan efter ett par minuter på plan får löper han fint på bortre, får ett inspel som tyvärr går i ribban och över. När det är några minuter kvar av matchen blir Mackan fälld i straffområdet. Solklar straff som grabbarna överlåter till Lasse att förvalta. Ingen tvekan för Lasse att ta den. Han stegar fram och sätter den hårt och bestämt mitt i mål utan chans för mv. Roligt att Lasse vågar och vill ta för sig i sin A-lagsdebut, bådar gott framöver. Att han sen inte tvekar att ta straffen och förvaltar den på bästa sätt är extra kul att se.
Vi gör en godkänd andra halvlek där vi kunde gjort fler mål än de vi gjorde. Finns som alltid saker som är bra och saker som vi behöver utveckla. Ny träningsvecka och sista gruppspelsmatchen mot Flerohopp hemma på konstgräset i Mönsterås på lördag kl 10.00 är det som gäller för oss.